Tirsdag den 3. september er der Sofa-Samtale på Lejre Bibliotek kl. 17. (Vi varmer op med kaffe og kage fra kl. 16.). 

Hør interview med den lokale forfatter Christian Monggaard, som har skrevet en bog om Olsen Bandens historie. Sid i bibliotekets sofa og vær med i radiosamtalen med Christian Monggaard. Du kan sidde stille og lytte - eller selv være med til at stille spørgsmål. Udsendelsen bliver sendt direkte på UMLANDO - eller kan efterfølgende lyttes som podcast på www.umlando.dk. talen... Forfatteren signerer gerne bogen på selve dagen (med en hilsen).

Olsen Banden

Tirsdag den 7. maj er der Sofa-Samtale på Lejre Bibliotek kl. 17. (Vi varmer op med kaffe og kage fra kl. 16.). 

Hør interview med forfatterne til "De asociale". Sid i bibliotekets sofa og vær med i radiosamtalen med Tim Pandruo og Maya Schuster. Du kan blot lytte - eller selv stille spørgsmål. Udsendelsen bliver sendt direkte på UMLANDO - eller kan efterfølgende podcastes på www.umlando.dk. Vil du købe bogen inden udsendelsen? så send besked til Junker på mobil 2398 2233 eller Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Bogen koster 75 kr. Du kan også købe hvis du kommer og er med i radio-samtalen... Forfatterne signerer gerne bogen (med en hilsen).
Se mere på www.umlando.dk

Nazisternes racehygiejne omhandlede ikke kun jøder, men også sigøjnere, homoseksuelle og andre grupper, de vurderede som farlige for det ’rene’ samfund. En sådan gruppe var også ’de asociale og vanekriminelle’, som omfattede blandt andet sortbørshandlere, småkriminelle og drukkenbolte. Bogen ’De asociale’ fortæller for første gang i ét samlet værk om denne gruppe danskeres skæbne under og efter besættelsen. Forfatterne Tim Panduro og Maya Schuster har skrevet en gribende bog om "De asociale"

de asociale

 

Den første tirsdag i hver måned interviewer vi en forfatter eller oversætter på Lejre Bibliotek i den gamle stationsbygning. Samtalen i sofaen er åben for alle, og lytterne kan være med til at stille spørgsmål og dele meninger om bogen. 

SofaenILejre

Hele døgnet sendes klassisk musik og genudsendelser. Det betyder, at du kan nærlytte mange udsendelser om natten eller formiddag. 

UMLANDO sender på 102,8 MHz og på vores netradio. Vi genudsender mange af vores magasinprogrammer med ældre klassisk musik fra vores musikbibliotek. Hvis du vil se vores ordinære sendetid, kan du kigge i vores programoversigt.

OnAir

På tirsdag besøger UMLANDO Sankt Jørgensbjerg og går en lille byvandring med Per Vedel. Du kan lytte til lokalhistorie fra havnen i Roskilde på fredag kll. 14 på Umlando. 

SanktJBjerg

Vores streamingserver har tidligere streamet med 64 kbit/s. Denne kvalitet er nu kraftigt forbedret til 192 kbit/s. I menupunktet "Sådan lytter du" kan du læse, hvordan du lytter til Umlando

192kbits

Vi laver historieudsendleser bredt om Danmarkshistorien og Verdenshistorien, men hver uge sætter vi fokus på lokalhistorie fra Midtsjælland, dvs. Lejre, Frederikssund, Roskilde, Holbæk, Ringsted og Køge. Vi sender Lokalhistorisk Magasin fredag kl. 14 

LejreByskilt

Vi sender Historisk Flashback hver dag, når vi starter vores ordinære sendetid kl 12. Vi starter dagen med at fortælle, hvad der på dags dato er sket gennem historien. Hvad sket der f.eks. i Danmarkshistorien for 38 år siden? Eller hvad skete der i Verdenshistorien på dags dato i 1464? 

kalender

Vi sender nu 100 Watt i østlig retning. Vores antenne er ikke helt optimale endnu, og vi søger derfor midler til en ny antenne. 

Antenne

Vi er en lille forening med en begrænset økonomi, men vi håber, at vi i løbet af 2019 kan få økonomi til en helt ny antenne og en helt ny sender og kabel. Det vil optimere senderadius, så man kan høre UMLANDO i et større område.

Alle kan være med til at drive den ukommercielle historieradio UMLANDO. Vi søger frivillige til at lave interviews, teknik, foreningsarbejde, skafffe midler og brygge kaffe. Vi søger frivillige, som har lyst til at være sammen med andre om et historieprojekt. Vi har ikke krav til antal timer - og man kan være med uanset alder, baggrund, interesser og kompetencer.

Frivillig